Kleurtechnieken

Kleurtechnieken

De ontwikkeling van kleurtechnieken staat nooit stil! Waar sommige technieken snel weer verdwijnen, blijven andere technieken langer hangen of komen zelfs weer terug. In deze blog zetten we 5 populaire kleurtechnieken op een rij.

#1 Balayage

De Balayage trend is al een hele tijd populair en niet zonder reden! Een balayage loopt zacht over van de natuurlijke haarkleur naar een lichtere tint. Hierdoor is de kleur onderhoudsvriendelijk voor je klanten.

Balayage is het Franse woord voor vegen en daarmee is ook meteen duidelijk hoe je deze techniek inzet. Gebruik haarverf of een oplichtend product en veeg deze in het haar, zodat er een natuurlijk en subtiel effect ontstaat. Gebruik je een oplichtend product, kun je hierna een toner inzetten om de gewenste kleur te bereiken.

Elleure balayage

#2 The Money Piece

The Money Piece, ook wel de face frame genoemd, is een mooie techniek om het gezicht van je klant te accentueren. Door de plukken rondom het gezicht lichter te maken, omlijst je het gezicht en trek je de focus hier naar toe. Kies een tint die goed aansluit op de huidskleur van je klant en ze zal stralen!

Elleure Money Piece

#3 Grove Highlights

Trek je de plukken van een Money Piece door naar het gehele haar, spreken we van chunky highlights. Misschien ken je deze techniek nog van een aantal jaren terug, toen harde highlights met groot kleurverschil een trend waren. In 2021 laten we de highlights echter meer in elkaar over lopen.

Met de grove plukken creëer je echt een statement kleuring! De intensiteit van de highlights pas je aan door de kleur aan te passen. Kies een sterk contrasterende kleur voor een gedurfde look, of ga juist voor een kleur die op de onderliggende tint lijkt en creëer een subtieler effect.

Elleure grove highlights

#4 Shadow Root

Een andere kleurtechniek om diepte in het haar te creëren is de Shadow Root. Zoals de naam al zegt, is hierbij de aanzet donkerder dan de rest van het haar. Dit kun je op 2 manieren bereiken:

  1. Bij het inzetten van een lichtere kleur of kleurtechniek vermijd je bewust de aanzet, zodat een donkere uitgroei overblijft. Met deze manier heeft je klant een zeer onderhoudsvriendelijke look, de uitgroei loopt immers subtiel over in de nieuwe kleuring.
  2. Heeft je klant van nature lichter haar, dan zal je de shadow root moeten creëren door de aanzet van het haar donkerder te kleuren. Deze manier is iets minder onderhoudsvriendelijk, maar minstens net zo mooi!

Elleure Shadow Root

#5 Babylights

Het tegenovergestelde van de chunky highlights: babylights! Door het zetten van fijne babylights, krijg je een look die lijkt alsof het haar natuurlijk door de zon opgelicht is.

Elleure Babylights

Wil je nieuwe technieken leren of je kennis opfrissen? Dan biedt Elleure ook kleurtrainingen! Onze Educator Felicia neemt je mee in de wereld van kleur en legt je alles uit over de producten van Elleure! Je vindt het overzicht van onze trainingen hier. Liever online leren? Bekijk dan onze online tutorials!

Deel deze blog