Zo kies je de perfecte kleur voor jouw klant

Zo kies je de perfecte kleur voor jouw klant
Geschreven door on 28 september 2022

Wil jouw klant een drastische kleurverandering? Kies dan nooit zo maar een kleur die je mooi lijkt, maar let er op dat de haarkleur wel bij zijn/haar huid past! Wanneer je namelijk de verkeerde haarkleur kiest, kan het zijn dat de huid er grauw of juist rood gaat uitzien of dat de make-up misstaat. Verdiep je daarom van tevoren goed in welke kleuren er bij jouw klant passen.

Speel op safe

Het is geen probleem het haar één of twee tinten lichter of donkerder te verven. Zo blijf je dicht bij je natuurlijke haarkleur en zal het resultaat bijna altijd goed bij de kleur van de huid passen.

Wil de klant toch voor een grotere kleurverandering gaan? Er zijn een aantal factoren die bepalen welke haarkleur goed bij iemand staat en welke kleur je beter aan je voorbij kunt laten gaan.

Bepaal de ondertoon van de huid

Om de perfecte haarkleur te kiezen, moet je eerst weten welke ondertoon de huid heeft. Om hier achter te komen, kun je heel simpel het volgende testje doen: kijk naar de pols en beslis welke kleur de aders hebben. Zijn de aders blauw? Dan heb je een rozige huid en een koele ondertoon. Neigen ze meer naar groen toe? Dan is de huid eerder wat gelig en is er sprake van een warme ondertoon. Bij blauwgroene aders heb je een neutrale ondertoon. Mensen met een neutrale ondertoon kunnen zichzelf gelukkig prijzen: alle haarkleuren zullen jou staan!

Bepaal het seizoenstype

Nadat je hebt bepaald of de huid een warme of koele ondertoon heeft, kun je bepalen welk seizoenstype de klant is. Wanneer de huid een koele ondertoon heeft, is de kant een zomer- of wintertype. Heeft de klant een warme ondertoon? Dan is hij een lente- of herfsttype.

Zomertype (koel)

Van nature is het haar assig lichtblond tot donkerblond of een beetje mat bruin. De ogen zijn vaak grijs, groen of blauw. Eventuele sproetjes zijn eerder leverkleurig dan goudgeel.

Wintertype (koel)

Er zijn 2 soorten wintertypes:

Het Sneeuwwitje type: het haar is vaak donker, waardoor het een sterk contrast vormt met de lichte huid. De ogen zijn diepblauw, groen of grijsblauw.

Het donkere wintertype: de huid is eigenlijk het hele jaar door bruin, maar heeft wel een koele ondertoon. Het haar is donkerblond tot zwart. De ogen bruin, zwartbruin, groenbruin, grijsgroen/grijsblauw.

Lentetype (warm)

Het haar is vaak blond tot middenblond en heeft altijd een warme gloed; van rood en koper tot goud. De huid is vaak perzikachtig tot ivoorbeige en de wenkbrauwen zijn over het algemeen erg licht. De ogen zijn meestal warm bruin, groen of helderblauw van kleur.

Herfsttype (warm)

De huid heeft een warme romige teint, die snel bruint in de zon. Het haar is medium- of honingbruin en de kleur van de ogen zit tussen bruin en groen in.

Welke haarkleur past het best bij de huid?

Wanneer je weet welk seizoenstype de klant is, kun je er achter komen welke haarkleur het beste staat.

Zomertype: kies voor een blonde haarkleur in een as- of natuurtint. Elleure Teinture .0, .1, .001, .2 en .81 in kleurhoogte 10, 9, 8 of 7 zullen erg mooi staan.

Wintertype: een donkere haarkleur met natuur- of astint geeft een prachtig resultaat. Elleure Teinture .0, .1, .001, .2, .7 en .81 in kleurhoogte 2, 3, 4, 5 of 6 zijn hiervoor een goede keuze.

Lentetype: ga voor een warme haarkleur, zoals Elleure Teinture .3, .4, .5, .6 in kleurhoogte 10, 9, 8 of 7.

Herfsttype: donkere warme haarkleuren passen hier goed bij. Kies voor Elleure Teinture .3, .4, .5, .6 in kleurhoogte 2, 3, 4, 5 of 6.

Elleure Teinture

Met de Elleure Teinture Permanente Crème Kleuring creëer jij altijd een prachtige haarkleur met een perfect egaal eindresultaat. De kleuring bevat een minimaal ammoniagehalte waardoor deze minder agressief is voor het haar. Deze veganistische haarkleuring geeft het haar niet alleen een prachtige kleur, maar verzorgt het haar intensief tijdens het kleurproces!

De haarverf heeft een speciale formule verrijkt met Meadowfoam oil en vitamine C. Deze natuurlijke ingrediënten hydrateren het haar intensief tijdens het kleurproces en laten het haar na de kleurbehandeling zacht en gezond aanvoelen. Daarnaast beschermt de toegevoegde vitamine C het haar tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Elleure Teinture Crème Kleuring bevat een minimaal ammoniagehalte waardoor deze minder agressief is voor het haar en een aangename geur heeft.

Helder en verzorgd blond haar creëer je met Elleure Clarifier. Deze lijn voor oplichtende services bestaat uit 2 producten: Elleure Clarifier Blondeerpoeder en Elleure Clarifier Blond Plex.

Deel deze blog