Zo kies je de perfecte kleur voor jouw klant

Wil jouw klant een drastische kleurverandering? Kies dan nooit zo maar een kleur die je mooi lijkt, maar let er op dat de haarkleur wel bij zijn/haar huid past! Wanneer je namelijk de verkeerde haarkleur kiest, kan het zijn dat de huid er grauw of juist rood gaat uitzien of dat de make-up misstaat. Verdiep je daarom van tevoren goed in welke kleuren er bij jouw klant passen.

Speel op safe

Het is geen probleem het haar één of twee tinten lichter of donkerder te verven. Zo blijf je dicht bij je natuurlijke haarkleur en zal het resultaat bijna altijd goed bij de kleur van de huid passen.

Wil de klant toch voor een grotere kleurverandering gaan? Er zijn een aantal factoren die bepalen welke haarkleur goed bij iemand staat en welke kleur je beter aan je voorbij kunt laten gaan.

Bepaal de ondertoon van de huid

Om de perfecte haarkleur te kiezen, moet je eerst weten welke ondertoon de huid heeft. Om hier achter te komen, kun je heel simpel het volgende testje doen: kijk naar de pols en beslis welke kleur de aders hebben. Zijn de aders blauw? Dan heb je een rozige huid en een koele ondertoon. Neigen ze meer naar groen toe? Dan is de huid eerder wat gelig en is er sprake van een warme ondertoon. Bij blauwgroene aders heb je een neutrale ondertoon. Mensen met een neutrale ondertoon kunnen zichzelf gelukkig prijzen: alle haarkleuren zullen jou staan!

Bepaal het seizoenstype

Nadat je hebt bepaald of de huid een warme of koele ondertoon heeft, kun je bepalen welk seizoenstype de klant is. Wanneer de huid een koele ondertoon heeft, is de kant een zomer- of wintertype. Heeft de klant een warme ondertoon? Dan is hij een lente- of herfsttype.

Zomertype (koel)
Van nature is het haar assig lichtblond tot donkerblond of een beetje mat bruin. De ogen zijn vaak grijs, groen of blauw. Eventuele sproetjes zijn eerder leverkleurig dan goudgeel.

Wintertype (koel)
Er zijn 2 soorten wintertypes:

Het Sneeuwwitje type: het haar is vaak donker, waardoor het een sterk contrast vormt met de lichte huid. De ogen zijn diepblauw, groen of grijsblauw.

Het donkere wintertype: de huid is eigenlijk het hele jaar door bruin, maar heeft wel een koele ondertoon. Het haar is donkerblond tot zwart. De ogen bruin, zwartbruin, groenbruin, grijsgroen/grijsblauw.

Lentetype (warm)
Het haar is vaak blond tot middenblond en heeft altijd een warme gloed; van rood en koper tot goud. De huid is vaak perzikachtig tot ivoorbeige en de wenkbrauwen zijn over het algemeen erg licht. De ogen zijn meestal warm bruin, groen of helderblauw van kleur.

Herfsttype (warm)
De huid heeft een warme romige teint, die snel bruint in de zon. Het haar is medium- of honingbruin en de kleur van de ogen zit tussen bruin en groen in.

Welke haarkleur past het best bij de huid?

Wanneer je weet welk seizoenstype de klant is, kun je er achter komen welke haarkleur het beste staat.

Zomertype: kies voor een blonde haarkleur in een as- of natuurtint. Elleure Teinture .0, .1, .001, .2 en .81 in kleurhoogte 10, 9, 8 of 7 zullen erg mooi staan.

Wintertype: een donkere haarkleur met natuur- of astint geeft een prachtig resultaat. Elleure Teinture .0, .1, .001, .2, .7 en .81 in kleurhoogte 2, 3, 4, 5 of 6 zijn hiervoor een goede keuze.

Lentetype: ga voor een warme haarkleur, zoals Elleure Teinture .3, .4, .5, .6 in kleurhoogte 10, 9, 8 of 7.

Herfsttype: donkere warme haarkleuren passen hier goed bij. Kies voor Elleure Teinture .3, .4, .5, .6 in kleurhoogte 2, 3, 4, 5 of 6.

Elleure Teinture

Met de Elleure Teinture Permanente Crème Kleuring creëer jij altijd een prachtige haarkleur met een perfect egaal eindresultaat. De kleuring bevat een minimaal ammoniagehalte waardoor deze minder agressief is voor het haar. Deze veganistische haarkleuring geeft het haar niet alleen een prachtige kleur, maar verzorgt het haar intensief tijdens het kleurproces!

De haarverf heeft een speciale formule verrijkt met Meadowfoam oil en vitamine C. Deze natuurlijke ingrediënten hydrateren het haar intensief tijdens het kleurproces en laten het haar na de kleurbehandeling zacht en gezond aanvoelen. Daarnaast beschermt de toegevoegde vitamine C het haar tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Elleure Teinture Crème Kleuring bevat een minimaal ammoniagehalte waardoor deze minder agressief is voor het haar en een aangename geur heeft.

Helder en verzorgd blond haar creëer je met Elleure Clarifier. Deze lijn voor oplichtende services bestaat uit 2 producten: Elleure Clarifier Blondeerpoeder en Elleure Clarifier Blond Plex.

Volg ons op Instagram en laat je inspireren!

Nieuw!⁠

Nog mooiere kleuringen creëren? Dat kan vanaf nu met onze eigen verfbakjes en kwastjes.⁠

#elleure #elleureprofessional #haar #haarkleur #hair #haircolor
...

Sneak preview⁠

Binnenkort zullen wij nieuwe producten toevoegen aan ons assortiment. Wij zijn enthousiast en hopen jullie ook!⁠

#elleure #elleureprofessional #haarverzorging #haar #hair #haircare #vegan
...

Extra verzorgen voor het haar⁠

Heeft het haar net wat meer verzorging nodig of wil je de haarkleur goed beschermen tegen UV straling? Gebruik dan de Elleure Modeler olie, welke vrij is van siliconen.⁠

#elleure #elleureprofessional #haar #haarverzorging #haarstyling #hair #haircare #vegan
...

Duurzame materialen gebruiken?⁠

Stap over van aluminiumfolie op de Elleure hair coloring papers. Wist je dat aluminiumfolie één van de grootste boosdoeners is wanneer het gaat om vervuiling van het milieu? Aluminiumfolie is namelijk verantwoordelijk voor 412 gram CO2-uitstoot per m2. Dit zegt je misschien niet veel, maar vergelijk dit maar eens met een moderne auto; die heeft een CO2-uitstoot van ca. 110 gram per kilometer. Elleure heeft daarom een milieuvriendelijke coloring paper ontwikkeld als vervanger voor traditioneel aluminiumfolie.⁠

#elleure #elleureprofessional #haar #haarkleur #hair #haircolor
...

7.0/7.81/7.1

Een zachte blondtint creëerden we met Elleure Teinture permanente crème kleuring.

#elleure #elleureprofessional #kleur #haarkleur #hair #haircolor #vegan
...

Glanzend donker⁠

Voor deze kleur gebruikten wij de Elleure Teinture 1.0.⁠

Daarnaast om het krullende haar extra verzorging en dimensie te geven de:⁠

Elleure Hydrater hydraterende shampoo⁠
Elleure Hydrater hydraterende conditioner⁠
Elleure Modeler conditioner spray⁠
Elleure Modeler pasta⁠
Elleure Modeler haarlak⁠

#elleure #elleureprofessional #haar #haarverzorging #haarkleuring #styling #vegan #hair #haircare #hairstyling
...

Sinaasappel en zeezout⁠

Dit zijn de unieke ingrediënten uit de Beaucoup lijn, om volumineuze coupes te creëren. De lijn zorgt ervoor dat het haar een volume boost krijgt en de volume langdurig behouden blijft. Dankzij sinaasappel wordt het haar intensief gereinigd en zeezout verstevigt het haar waardoor je een voller effect ervaart.⁠

#elleure #elleureprofessional #haar #haarverzorging #hair #haircare #vegan
...

Zacht parel blond⁠

Zachte tinten en glans. Het assortiment van Elleure biedt alle producten om dit te bereiken.⁠

Bij deze look gebruikten wij de volgende producten:⁠

Elleure Hydrater hydraterende shampoo⁠
Elleure Hydrater hydraterend masker⁠
Elleure Modeler conditioner spray⁠
Elleure Modeler olie⁠
Elleure Modeler haarlak⁠

#elleure #elleureprofessional #haar #haarkleuring #haarverzorging #haarstyling #hair #haircare #hairstyling #haircolor #vegan
...

Elleure Modeler olie⁠

Enkele druppels van de hydraterende, UV beschermende olie is voldoende om het haar intensief te verzorgen. ⁠

#elleure #elleureprofessional #haar #haarverzorging #haarstyling #vegan #hair #haircare #hairstyling
...

Krul krul krullen!

Elleure is sulfaat en siliconen vrij waardoor de producten perfect zijn voor krullend haar.

Bij deze look gebruikten wij de volgende producten:
Elleure Hydrater hydraterende shampoo
Elleure Beaucoup volume shampoo
Elleure Modeler mousse
Elleure Modeler pasta
Elleure Modeler textuur droogshampoo

#elleure #elleureprofessional #haar #haarverzorging #haarstyling #hair #haircare #hairstyling #vegan #veganhairsalon
...

World vegan day!

Sinds 1994 is dit de dag dat we samen vieren dat de termen veganistisch en veganisme zijn ontstaan. Wist je dat het volledige assortiment van Elleure vegan is?

#elleure #elleureprofessional #vegan
...

Elleure Teinture⁠

Onze 62 vegan haarkleuren. Welke kleuren zijn jouw favoriet?⁠

#elleure #elleurprofessional #haar #haarkleuring #hair #haircolor #vegan
...

Weekend!⁠

Inspiratie om het weekend in te luiden! Wie wil deze krullen nu niet?⁠

#elleure #elleureprofessional #haarverzorging #haarstyling #haarkleuring #haar #hair #haircare #hairstyling #haircolor #vegan
...

Elleure Modeler Mousse⁠

Ontdek de Modeler mousse van Elleure, die perfect is om in krullend haar aan te brengen maar ook als je een blowdry service wil aanbieden waarbij het haar langere tijd volume moet behouden.⁠

#elleure #elleureprofessional #haarstyling #volume #hairstyling #vegan
...

Even voorstellen!⁠

Felicia Kappen, onze educator! ⁠

Felicia heeft jarenlang in allerlei salons gewerkt en huurt nu een ‘eigen stoel’ in Utrecht. In haar carrière heeft zij diverse projecten gedaan, waaronder diverse fotoshoots en de Amsterdam Fashion Week. Felicia inspireert graag alle haarstylisten om met Elleure vol zelfvertrouwen aan de slag te gaan.⁠

Wil jij ook een Elleure training volgen, onder begeleiding van Felicia? Ga naar www.elleure.nl/praktijk/⁠

#elleure #elleureprofessional #trainingen #education #haircolor #hair #vegan
...

Blauwe bes en citroen⁠

Dit zijn de unieke ingrediënten uit de Brillant Violet lijn, om blond/grijs haar te verzorgen en hydrateren. Blauwe bessen bevatten veel antioxidanten en vitamine A, C en E. Dit vitaminerijke ingrediënt hydrateert het haar en geeft de bloedcirculatie extra stimulans. Dit zorgt ervoor dat het haar voedzame stoffen binnenkrijgt vanuit de haarwortel, waardoor het haar herstelt en sneller groeit. Citroen geeft het blonde haar een lichte en heldere boost.⁠

#elleure #elleureprofessional #haar #haarverzorging #vegan #hair #haircare
...

Verzorging en styling voor elk model!⁠

Het assortiment van Elleure bevat voor elk kapsel het juiste product. Zo ook voor korter haar. ⁠

Bij deze look gebruikten wij de volgende producten:⁠

Elleure Hydrater hydraterende shampoo⁠
Elleure Hydrater hydraterend masker⁠
Elleure Modeler conditioner spray⁠
Elleure Modeler pasta⁠

#elleure #elleureprofessional #haar #haarverzorging #haarstyling #hair #haircare #hairstyling #vegan⁠
...

Zacht en gevoed haar!⁠

Dankzij het unieke ingrediënt Meadowfoam oil wordt het haar tijdens de kleurbehandeling gehydrateerd, waardoor het haar extra glans na de kleurbehandeling krijgt.⁠

Wil jij de ultieme behandeling bieden? Gebruik dan na het uitspoelen de Brillant lijn, waar ook Meadowfoam oil in zit verwerkt om gekleurd haar extra te hydrateren.⁠

#elleure #elleureprofessional #haar #haarverzorging #haarkleuring #meadowfoamoil #hair #haircare #haircolor
...

Golvende krullen

Elleure biedt de perfecte producten om volume en glans te geven aan het haar.

Bij deze look gebruikten wij de volgende producten:

Elleure Beaucoup volume shampoo
Elleure Hydrater hydraterend masker
Elleure Modeler mousse
Elleure Modeler textuur droogshampo
Elleure Modeler olie

#elleure #elleureprofessional #haar #haarkleuring #haarverzorging #haarstyling #hair #haircare #hairstyling #haircolor #vegan
...