Zo creëer je de perfecte blow dry behandeling met Elleure

Zo creëer je de perfecte blow dry behandeling met Elleure

De blow dry, ook wel blow out genoemd, is een ontzettend populaire behandeling waarbij het haar perfect in model wordt geföhnd. Tijdens een blow dry behandeling wordt het haar eerst gewassen en daarna laag voor laag in model geföhnd. Tijdens het föhnen wordt een ronde föhnborstel gebruikt waardoor er een golvend volume wordt gecreëerd.

Hoe creëer je een mooie blow dry?

Met Elleure creëer jij de perfecte blow dry. Hieronder lees je precies hoe je dit doet en welke Elleure producten je hierbij nodig hebt.

Reinig en verzorg het haar

Een goede basis is ontzettend belangrijk. Reinig en verzorg het haar daarom eerst met haarverzorgingsproducten die het haar meer body geven.

Was het haar met de Elleure Beaucoup Volume shampoo. Deze shampoo reinigt het haar en zorgt ervoor dat het meer volume en stevigheid krijgt. Verzorg het haar daarna met de Elleure Beaucoup Volume conditioner. Deze conditioner zorgt ook voor meer volume en body.

Doordat de Beaucoup shampoo en conditioner geen parabenen en siliconen bevatten, blijft het haar heerlijk luchtig en kan het langdurig zijn volume behouden.

Breng een Elleure Modeler stylingproduct aan

Breng na het wassen de Elleure Modeler mousse aan in het haar. Deze lichtgewicht volumemousse geeft textuur en zorgt ervoor dat het haar meer body en volume krijgt, zonder het te verzwaren. De mousse geeft naast volume ook verzorging aan het haar waardoor pluis wordt tegengegaan.

Droog het haar

Gebruik een föhn om het haar voor 90% te drogen. Doe dit op de middelste stand, tenzij je extreem dik en stug haar hebt. Richt de haardroger naar onderen tijdens het föhnen. Hierdoor gaan de haarschaarschubben plat liggen waardoor het haar minder zal gaan pluizen en meer glans krijgt.

Wanneer het haar voor 90% droog is, verdeel je het haar in verschillende lagen. Hoeveel lagen dit zijn is ook weer afhankelijk van de dikte van het haar. Zet deze lagen eenvoudig vast met een klem.

Start met de blow dry

Tijdens de blow dry behandeling gebruik je een föhn in combinatie met een ronde föhnborstel. Plaats de föhnborstel tegen de haaraanzet en beweeg de borstel in een vloeiende beweging naar beneden terwijl de föhn het haar droogt. Voor een lichte slag of krul draai je de borstel naar binnen. Werk het haar op deze manier laag voor laag af.

De perfecte afwerking

Om het haar extra body te geven en te zorgen dat de blow dry langdurig in model blijft en niet uitzakt, spray je Elleure Modeler textuur droogshampoo op de haaraanzet. Daarna breng je een klein beetje Elleure Modeler olie aan over het haar. Het haar wordt beschermd en gehydrateerd, waardoor pluis wordt tegengegaan en het haar zal gaan stralen.

Gebruik eventueel nog de Elleure Modeler haarlak om het haar een medium hold te geven.

Deel deze blog