Siliconen, sulfaten en parabenen

Haarproducten zonder siliconen, sulfaten en parabenen zijn ontzettend populair. Ook onze producten zijn, zoals je weet, vrij van sulfaten, siliconen en parabenen. Maar wat doen deze ingrediënten precies, en waarom hebben wij gekozen deze uit onze producten te houden?

Wat zijn sulfaten en wat doen sulfaten voor het haar?

Sulfaten, ook wel bekend als SLS, zijn zeer effectieve reinigers en worden om deze reden dan ook vaak gebruikt in shampoos. Ze verwijderen talg en productresten uit het haar. Bovendien zorgen sulfaten ervoor dat de shampoo gaat schuimen, zodat de shampoo en het water goed over het haar verspreidt kunnen worden. En een goed schuimende shampoo geeft jou het gevoel dat het haar lekker schoon wordt!

Wat zijn de nadelen van sulfaten in shampoos?

Doordat sulfaten zulke grondige reinigers zijn, reinigen ze het haar en de hoofdhuid niet alleen van stylingproducten en vuil, ook de natuurlijke vetten worden verwijderd. Deze natuurlijke vetten zorgen er juist voor dat het haar en de hoofdhuid gezond blijven. Zonder deze vetten raken haar en hoofdhuid snel uitgedroogd en kunnen er hoofdhuidproblemen ontstaan, zoals jeuk en schilfers. Ook kan het haar droog, dof en pluizig worden. Wanneer je gekleurd haar hebt, is het ook beter wanneer je shampoos die sulfaten bevatten laat staan. Sulfaten zorgen er namelijk voor dat de haarkleur sneller vervaagd. En dat is natuurlijk niet wat je wilt, wanneer jij jouw haar hebt geverfd.

Wanneer kies je wél voor een shampoo met sulfaten?

Wanneer je styling- of andere producten gebruikt die siliconen bevatten, is het verstandig om af en toe het haar te reinigen met een sulfaatshampoo, een zogenoemde ‘deep cleansing’ of ‘detox’. De sulfaten zorgen ervoor dat deze siliconen worden verwijderd zodat er geen build up ontstaat en het haar niet vet en slap wordt. Wil je build up en vet haar voorkomen? Kies dan voor de stylingproducten van Elleure Modeler. Deze producten zijn vrij van siliconen en zijn gemakkelijk met een sulfaatvrije shampoo te verwijderen.

Sulfaatvrije shampoo van Elleure

Alle shampoos van Elleure zijn vrij van sulfaten. Deze shampoos geven het haar een milde, maar toch effectieve reiniging, waardoor het haar op den duur niet uitdroogt en de haarkwaliteit verbeterd.

Elleure verzorging

Wat zijn siliconen en wat doen siliconen voor het haar?

Siliconen kunnen worden gebruikt in praktisch alle haarverzorging- en stylingproducten. Ze kunnen worden gezien als een soort vloeibaar plastic of rubber die een zacht, glad en glanzend laag je om iedere afzonderlijke haar vormen. Het haar wordt minder statisch, makkelijker doorkambaar en ziet er gezonder uit. Dit klinkt natuurlijk ontzettend goed, maar iedere keer wanneer jij een product met siliconen gebruikt, zal er een nieuw laagje om het haar worden gevormd. Hierdoor stapelen de siliconen zich op (build up) en kan het haar vet, zwaar en futloos worden of kunnen er hoofdhuidproblemen ontstaan.

Soorten siliconen

Er zijn verschillende soorten siliconen: plantaardige, verdampende en synthetische. Die eerste zijn uitwasbaar met alleen water. Verdampende siliconen vervliegen snel na het aanbrengen van een product. Deze siliconen worden vaak gebruikt om een product beter smeerbaar te maken en doen verder niks voor het haar. Synthetische siliconen zijn daarentegen alleen uitwasbaar met een shampoo die sulfaten bevat. Je hebt zojuist kunnen lezen wat sulfaten doen voor het haar en de hoofdhuid. Dit kan een overweging zijn om daarom te kiezen voor producten die geen siliconen bevatten, zoals de producten van Elleure. Silicoonvrije producten laten geen laagje achter op het haar, waardoor het haar minder snel vet wordt en goede ingrediënten het haar kunnen bereiken en binnendringen.Wat zijn parabenen en wat doen parabenen voor het haar?

Parabenen zijn een conserveringsmiddel en zorgen ervoor dat haarproducten langer houdbaar blijven. Een groot voordeel, anders zou je de producten al snel niet meer kunnen gebruiken. Parabenen hebben geen effect op het haar. Ze zijn makkelijk uit te spoelen en zullen het haar niet beschadigen. Bovendien zijn parabenen volledig biologisch afbreekbaar en dus niet schadelijk voor het milieu.

Zijn parabenen gevaarlijk?

Maar waarom is er dan zoveel discussie over parabenen in producten? Dit komt doordat sommige wetenschappers beweren dat parabenen de hormoonhuishouding kunnen beïnvloeden, doordat deze de werking van oestrogeen imiteren. Dit zou weer kunnen leiden tot vervroegde puberteit, borstkanker en een verminderde vruchtbaarheid bij mannen. De uitkomsten van verschillende wetenschappelijke onderzoeken zijn op dit moment nog erg tegenstrijdig. De Europese Unie en de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) hebben ook onderzoeken gedaan waarvan de uitkomst is dat de hoeveelheid parabenen in haarproducten veel te klein is om zulke grote gevolgen te hebben. Of parabenen echt zo’n grote invloed hebben op de hormonen blijft dus nog even ter discussie staan.

Alternatieven voor parabenen

Er zijn een aantal alternatieven voor parabenen, waaronder natuurlijke bewaarstoffen zoals rozemarijnextract. Deze alternatieven vergroten echter wel de kans op een allergische reactie, in vergelijking met parabenen.Wel of geen sulfaten, siliconen en parabenen?

Sulfaten, siliconen en parabenen zijn dus niet per definitie goed of slecht. Allemaal hebben ze zowel voor- als nadelen. Voor de één werkt het heel goed en de ander heeft liever sulfaat-, silicoon-, en parabeenvrije producten. De enige manier om hier achter te komen is door het zelf uit te proberen! Doordat er over parabenen nog niet zoveel bekend is, kunnen we niet zoveel feiten delen. Ga dus vooral bij jezelf na of jij je goed voelt bij het gebruiken van deze stof. Alle producten van Elleure zijn vrij van sulfaten, parabenen en siliconen. Daarnaast zijn zowel de haarverzorging- en stylingproducten en de haarkleuringen van Elleure 100% vegan en dierproefvrij. Benieuwd wat deze sulfaat-, parabeen- en silicoonvrije producten doen voor jouw haar? Probeer ze dan nu!

Volg ons op Instagram en laat je inspireren!

Nieuw!⁠

Nog mooiere kleuringen creëren? Dat kan vanaf nu met onze eigen verfbakjes en kwastjes.⁠

#elleure #elleureprofessional #haar #haarkleur #hair #haircolor
...

Sneak preview⁠

Binnenkort zullen wij nieuwe producten toevoegen aan ons assortiment. Wij zijn enthousiast en hopen jullie ook!⁠

#elleure #elleureprofessional #haarverzorging #haar #hair #haircare #vegan
...

Extra verzorgen voor het haar⁠

Heeft het haar net wat meer verzorging nodig of wil je de haarkleur goed beschermen tegen UV straling? Gebruik dan de Elleure Modeler olie, welke vrij is van siliconen.⁠

#elleure #elleureprofessional #haar #haarverzorging #haarstyling #hair #haircare #vegan
...

Duurzame materialen gebruiken?⁠

Stap over van aluminiumfolie op de Elleure hair coloring papers. Wist je dat aluminiumfolie één van de grootste boosdoeners is wanneer het gaat om vervuiling van het milieu? Aluminiumfolie is namelijk verantwoordelijk voor 412 gram CO2-uitstoot per m2. Dit zegt je misschien niet veel, maar vergelijk dit maar eens met een moderne auto; die heeft een CO2-uitstoot van ca. 110 gram per kilometer. Elleure heeft daarom een milieuvriendelijke coloring paper ontwikkeld als vervanger voor traditioneel aluminiumfolie.⁠

#elleure #elleureprofessional #haar #haarkleur #hair #haircolor
...

7.0/7.81/7.1

Een zachte blondtint creëerden we met Elleure Teinture permanente crème kleuring.

#elleure #elleureprofessional #kleur #haarkleur #hair #haircolor #vegan
...

Glanzend donker⁠

Voor deze kleur gebruikten wij de Elleure Teinture 1.0.⁠

Daarnaast om het krullende haar extra verzorging en dimensie te geven de:⁠

Elleure Hydrater hydraterende shampoo⁠
Elleure Hydrater hydraterende conditioner⁠
Elleure Modeler conditioner spray⁠
Elleure Modeler pasta⁠
Elleure Modeler haarlak⁠

#elleure #elleureprofessional #haar #haarverzorging #haarkleuring #styling #vegan #hair #haircare #hairstyling
...

Sinaasappel en zeezout⁠

Dit zijn de unieke ingrediënten uit de Beaucoup lijn, om volumineuze coupes te creëren. De lijn zorgt ervoor dat het haar een volume boost krijgt en de volume langdurig behouden blijft. Dankzij sinaasappel wordt het haar intensief gereinigd en zeezout verstevigt het haar waardoor je een voller effect ervaart.⁠

#elleure #elleureprofessional #haar #haarverzorging #hair #haircare #vegan
...

Zacht parel blond⁠

Zachte tinten en glans. Het assortiment van Elleure biedt alle producten om dit te bereiken.⁠

Bij deze look gebruikten wij de volgende producten:⁠

Elleure Hydrater hydraterende shampoo⁠
Elleure Hydrater hydraterend masker⁠
Elleure Modeler conditioner spray⁠
Elleure Modeler olie⁠
Elleure Modeler haarlak⁠

#elleure #elleureprofessional #haar #haarkleuring #haarverzorging #haarstyling #hair #haircare #hairstyling #haircolor #vegan
...

Elleure Modeler olie⁠

Enkele druppels van de hydraterende, UV beschermende olie is voldoende om het haar intensief te verzorgen. ⁠

#elleure #elleureprofessional #haar #haarverzorging #haarstyling #vegan #hair #haircare #hairstyling
...

Krul krul krullen!

Elleure is sulfaat en siliconen vrij waardoor de producten perfect zijn voor krullend haar.

Bij deze look gebruikten wij de volgende producten:
Elleure Hydrater hydraterende shampoo
Elleure Beaucoup volume shampoo
Elleure Modeler mousse
Elleure Modeler pasta
Elleure Modeler textuur droogshampoo

#elleure #elleureprofessional #haar #haarverzorging #haarstyling #hair #haircare #hairstyling #vegan #veganhairsalon
...

World vegan day!

Sinds 1994 is dit de dag dat we samen vieren dat de termen veganistisch en veganisme zijn ontstaan. Wist je dat het volledige assortiment van Elleure vegan is?

#elleure #elleureprofessional #vegan
...

Elleure Teinture⁠

Onze 62 vegan haarkleuren. Welke kleuren zijn jouw favoriet?⁠

#elleure #elleurprofessional #haar #haarkleuring #hair #haircolor #vegan
...

Weekend!⁠

Inspiratie om het weekend in te luiden! Wie wil deze krullen nu niet?⁠

#elleure #elleureprofessional #haarverzorging #haarstyling #haarkleuring #haar #hair #haircare #hairstyling #haircolor #vegan
...

Elleure Modeler Mousse⁠

Ontdek de Modeler mousse van Elleure, die perfect is om in krullend haar aan te brengen maar ook als je een blowdry service wil aanbieden waarbij het haar langere tijd volume moet behouden.⁠

#elleure #elleureprofessional #haarstyling #volume #hairstyling #vegan
...

Even voorstellen!⁠

Felicia Kappen, onze educator! ⁠

Felicia heeft jarenlang in allerlei salons gewerkt en huurt nu een ‘eigen stoel’ in Utrecht. In haar carrière heeft zij diverse projecten gedaan, waaronder diverse fotoshoots en de Amsterdam Fashion Week. Felicia inspireert graag alle haarstylisten om met Elleure vol zelfvertrouwen aan de slag te gaan.⁠

Wil jij ook een Elleure training volgen, onder begeleiding van Felicia? Ga naar www.elleure.nl/praktijk/⁠

#elleure #elleureprofessional #trainingen #education #haircolor #hair #vegan
...

Blauwe bes en citroen⁠

Dit zijn de unieke ingrediënten uit de Brillant Violet lijn, om blond/grijs haar te verzorgen en hydrateren. Blauwe bessen bevatten veel antioxidanten en vitamine A, C en E. Dit vitaminerijke ingrediënt hydrateert het haar en geeft de bloedcirculatie extra stimulans. Dit zorgt ervoor dat het haar voedzame stoffen binnenkrijgt vanuit de haarwortel, waardoor het haar herstelt en sneller groeit. Citroen geeft het blonde haar een lichte en heldere boost.⁠

#elleure #elleureprofessional #haar #haarverzorging #vegan #hair #haircare
...

Verzorging en styling voor elk model!⁠

Het assortiment van Elleure bevat voor elk kapsel het juiste product. Zo ook voor korter haar. ⁠

Bij deze look gebruikten wij de volgende producten:⁠

Elleure Hydrater hydraterende shampoo⁠
Elleure Hydrater hydraterend masker⁠
Elleure Modeler conditioner spray⁠
Elleure Modeler pasta⁠

#elleure #elleureprofessional #haar #haarverzorging #haarstyling #hair #haircare #hairstyling #vegan⁠
...

Zacht en gevoed haar!⁠

Dankzij het unieke ingrediënt Meadowfoam oil wordt het haar tijdens de kleurbehandeling gehydrateerd, waardoor het haar extra glans na de kleurbehandeling krijgt.⁠

Wil jij de ultieme behandeling bieden? Gebruik dan na het uitspoelen de Brillant lijn, waar ook Meadowfoam oil in zit verwerkt om gekleurd haar extra te hydrateren.⁠

#elleure #elleureprofessional #haar #haarverzorging #haarkleuring #meadowfoamoil #hair #haircare #haircolor
...

Golvende krullen

Elleure biedt de perfecte producten om volume en glans te geven aan het haar.

Bij deze look gebruikten wij de volgende producten:

Elleure Beaucoup volume shampoo
Elleure Hydrater hydraterend masker
Elleure Modeler mousse
Elleure Modeler textuur droogshampo
Elleure Modeler olie

#elleure #elleureprofessional #haar #haarkleuring #haarverzorging #haarstyling #hair #haircare #hairstyling #haircolor #vegan
...