Bescherm je haar tegen de zon!

Bescherm je haar tegen de zon!

De zon schijnt weer! Tijd om lekker naar buiten te gaan en van het weer te genieten. Dat je je huid moet beschermen tegen de zon wist je waarschijnlijk al, maar ook je haar heeft bescherming nodig!

Zeker nu de zomer er aan zit te komen, is het belangrijk om aan je klanten uit te leggen waar ze op moeten letten als ze met hun nieuwe kleuring naar buiten gaan. Zo kun je hen voorbereiden op het effect van de zon op hun kleuring en de juiste producten aanraden! Zo zal je klant langer plezier hebben van hun coupe.

Wat doet de zon met het haar

Wat doet de zon met je haar?

Net zoals hittetools met hun warmte schade toe kunnen brengen aan het haar, doet de zon dat ook. Langdurige blootstelling van je haar aan de zon kan ervoor zorgen dat:

  • Je haar droger wordt en beschadigd raakt
    De zon werkt eigenlijk als een grote föhn, niet verrassend dus dat de zon een uitdrogende werking heeft op je haar. Gaat je klant daarnaast ook nog eens zwemmen in de zee of het zwembad, dan versterkt het zout en/of het chloor uit het water dat effect.
  • De kleur(ing) van je haar vervaagt
    Door het uitdrogen van je haar, krijgt ook de haarkleur het zwaar te verduren. Een klant die dus met een nieuwe kleuring en zonder bescherming de zon ingaat, loopt het risico dat de kleur sneller terugloopt en minder glanst.
  • Je haar vetter wordt
    De warmte van de zon stimuleert de aanmaak van de natuurlijke oliën op je hoofdhuid. Hierdoor kan het haar vetter aanvoelen.

Wat kun je je klant aanraden om het haar te beschermen?

Het zonnetje op je gezicht kan dus enorm lekker zijn, maar je moet ook goed opletten dat je je haar goed beschermt. Hierbij kun je je klanten een aantal adviezen geven.

Chemische behandelingen van het haar, zoals bleken of permanenten, kun je beter even uitstellen tot na de zomer. Leg aan je klant uit dat dit soort behandelingen het risico op uitdroging in de zon vergroten en de kwaliteit van het haar verminderen. Ook kan je hen aanraden om een sjaal of hoed te dragen, zodat het haar niet altijd vol in de zon is.

Wil je klant toch per se een nieuwe kleuring voor de zomer? Dan zijn de producten van Elleure ideaal. Deze zijn namelijk verrijkt met Meadowfoam Oil, een uniek ingrediënt waar we al eerder een blog over schreven. Hierdoor krijgt het haar een extra hydratatieboost en ben je goed voorbereid op de zon!

Daarnaast hebben we nog het Elleure Teinture Colour Serum ontwikkeld. Dit serum is een intensieve leave-in verzorging voor gekleurd haar. Het serum heeft een speciale formule die de kleurstabilisator MJ200 bevat, wat ervoor zorgt dat de kleur beschermt wordt tegen vervaging en zijn helderheid behoudt.

Door de UV-filter die het serum bevat, wordt je haar beschermd tegen de schadelijke straling van zonlicht. Gespleten haarpunten worden tegengegaan en het haar wordt beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Het resultaat is haar met optimale houdbaarheid van de kleur en gezonde haarpunten.

Dit serum is dus een echte musthave in je salon en onmisbaar voor klanten die tijdens de zomer binnenkomen voor een nieuwe kleuring!

Dus wees voorbereid op de zon, en biedt het Elleure Teinture Colour Serum aan in je salon! Zo zijn jij en je klanten altijd klaar om naar buiten te gaan!

Deel deze blog