100% dierproefvrij met Elleure

100% dierproefvrij met Elleure

Sinds 1997 geldt er in Nederland - en sinds 2013 in de gehele EU - een verbod op het testen van cosmetische producten op proefdieren. Het verbod geldt niet alleen voor het product zelf, maar ook voor de losse ingrediënten. Zowel voor het maken van het product als het testen van de veiligheid mag er niet op dieren worden getest. Dit verbod geldt óók voor testen buiten de EU!

Elleure is niet op dieren getest

Geen enkel Europees merk mag hun cosmeticaproducten nog op dieren testen. Wij staan volledig achter deze beslissing en willen graag dat dat de wereld vrij is van dierenleed. Daarom zijn al onze producten 100% dierproefvrij.

Wij geloven in een compleet dierproefvrije toekomst en willen, onder andere door 100% dierproefvrij te zijn, ons steentje bijdragen aan een betere wereld!

Hoe worden producten getest zonder proefdieren?

Hoe bepaal je de veiligheid van producten, als er niet meer op dieren mag worden getest? Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg veilige alternatieven voor dierproeven. De oplossing is heel simpel; met gekweekte, menselijke cellen.

Onderzoekers hebben verschillende modellen ontwikkeld die zijn gebaseerd op cellen van de huid en ogen van de mens. Zo kunnen alle producten op een veilige manier worden getest, zonder dat hier dieren onnodig voor hoeven te lijden.

Goedgekeurde ingrediënten

Bovendien zijn er tegenwoordig al meer dan 7.000 ingrediënten goedgekeurd om veilig te gebruiken in skin care producten. Van deze ingrediënten is bewezen dat ze veilig zijn en het is dus simpelweg niet meer nodig om ze te testen, ook niet op dieren!

Meer lezen over proefdiervrije wetenschap? Neem dan een kijkje op de website van proefdiervrij.nl.

Deel deze blog