Antwoorden op de 10 meest gestelde vragen over Elleure

Denk jij erover na om te gaan werken met de producten van Elleure of doe jij dit al, maar zit je toch met een brandende vraag? Hieronder geven wij antwoord op de 10 meest gestelde vragen die wij bij Elleure ontvangen. Heb je een vraag? Kijk dan eerst even of hij hier tussen staat!

1. Zijn er ook Elleure toners?

Alle kleuren uit de Elleure Teinture lijn zijn als toner te gebruiken. Dit doe je door de haarkleuring te mengen met de Elleure Teinture Oxydant 1.8%, verkrijgbaar in zowel 250ml als 1000ml.

De Elleure Teinture 9.07 is een volledig ammoniakvrije haarkleuring en zal het natuurlijke haar niet oplichten.

2. Wat is de inwerktijd van Elleure producten?

Wanneer je de Elleure Teinture mengt met de Oxydant 6%, zal de inwerktijd 35 minuten zijn. Gebruik je de Elleure Teinture als toner? Dan is de inwerktijd tussen de 10 en 20 minuten.

Voor de Elleure Clarifier Blondeerpoeder en de Blond Plex geldt een inwerktijd van 10 tot 45 minuten. Echter is dit wel afhankelijk van de kwaliteit van het haar en het gewenste resultaat. Controleer daarom regelmatig of het gewenste resultaat al is bereikt.3. Hoe creëer ik 100% grijsdekking?

Elleure Teinture is 100% grijsdekkend. Voor modetinten geldt dat deze gemengd dienen te worden met een natuurtint om de grijsdekking te garanderen. Bestaat het haar voor 50% of meer uit grijze haren? Gebruik dan de mengverhouding 1.5:1, bijvoorbeeld: 20cc van 5.0, 20cc van 5.81 en 40cc Elleure Teinture Oxydant 6%.

4. Wat is de mengverhouding van Elleure Teinture?

De mengverhouding van Elleure Teinture hangt af waarvoor je de haarverf wilt gebruiken. Over het algemeen is de mengverhouding 1:1. Bestaat het haar voor 50% of meer uit grijze haren? Gebruik dan de mengverhouding 1.5:1. Gebruik je Elleure Teinture als toner voor het haar? Kies dan voor een mengverhouding van 1:2.

5. Waarvoor gebruik ik het Elleure Serum?

Het Elleure Teinture Colour Serum is een intensieve leave-in verzorging voor gekleurd haar. Dit serum heeft een speciale formule die de kleurstabilisator MJ200 bevat. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat de kleur wordt beschermd tegen vervaging en zijn helderheid behoudt. Tevens bevat het serum een UV-filter dat het haar beschermt tegen de schadelijke straling van zonlicht.6. Wat is de levertijd?

Wij proberen de bestelling binnen 3 werkdagen te leveren.

7. Wat betekent vegan?

Wanneer een product ‘vegan’ is, betekent dit dat er geen ingrediënten die afkomstig zijn van dieren zijn gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan honing, bijenwas of dierlijke keratine. Zowel de kleuringen als de bijbehorende oxydanten en het Colour Serum zijn vrij van deze dierlijke ingrediënten en dus helemaal vegan!

8. Wat zijn siliconen?

Siliconen worden aan producten toegevoegd om het haar gladder, zachter, glanzender en minder statisch te maken. Het haar wordt makkelijker doorkambaar en het lijkt alsof het haar gezonder wordt.

Er zijn verschillende soorten siliconen: verdampende, wateroplosbare en niet-wateroplosbare siliconen. Verdampende siliconen worden vaak gebruikt om een product makkelijk smeerbaar te maken en vervliegen snel na het aanbrengen van het product. Wateroplosbare siliconen geven hetzelfde resultaat als niet-wateroplosbare siliconen (gladheid, glans, gezonde look), maar kunnen na het aanbrengen gemakkelijk uit het haar worden verwijderd met water.

Niet-wateroplosbare siliconen kunnen daarentegen niet gemakkelijk uit het haar worden verwijderd. Hierdoor ontstaat er ‘build-up’; laagjes siliconen die zich blijven ophopen in het haar. Door deze laagjes kan het haar zwaar en futloos worden en kunnen er andere ongemakken zoals een jeukende hoofdhuid ontstaan.9. Wat zijn sulfaten?

Sulfaten zorgen ervoor dat het haar wordt gereinigd van onder andere vuil en resten van stylingsproducten. Ze bestaan uit twee delen; een wateroplosbaar deel en een olie oplosbaar deel. Het olie oplosbare deel hecht zich aan het vuil in het haar waarna het wateroplosbare deel ervoor zorgt dat het vuil oplost en weggespoeld kan worden. Daarnaast zorgen sulfaten ervoor dat het product gaat schuimen.

Doordat sulfaten niet alleen vuil, maar ook de natuurlijke oliën uit het haar verwijderen, kunnen sulfaten de hoofdhuid irriteren en in sommige gevallen de haargroei verstoren.

10. Wat zijn parabenen?

Parabenen is een verzamelnaam voor een groep chemische stoffen die ervoor zorgen dat producten langer mee kunnen gaan, een conserveermiddel dus. Door de toevoeging van parabenen worden bacteriën, schimmels en/of gisten tegengegaan waardoor de houdbaarheid van het product wordt verlengd. Echter kan deze stof schadelijk zijn, daarom zijn alle producten van Elleure vrij van parabenen.

Volg ons op Instagram en laat je inspireren!

Nieuw!⁠

Nog mooiere kleuringen creëren? Dat kan vanaf nu met onze eigen verfbakjes en kwastjes.⁠

#elleure #elleureprofessional #haar #haarkleur #hair #haircolor
...

Sneak preview⁠

Binnenkort zullen wij nieuwe producten toevoegen aan ons assortiment. Wij zijn enthousiast en hopen jullie ook!⁠

#elleure #elleureprofessional #haarverzorging #haar #hair #haircare #vegan
...

Extra verzorgen voor het haar⁠

Heeft het haar net wat meer verzorging nodig of wil je de haarkleur goed beschermen tegen UV straling? Gebruik dan de Elleure Modeler olie, welke vrij is van siliconen.⁠

#elleure #elleureprofessional #haar #haarverzorging #haarstyling #hair #haircare #vegan
...

Duurzame materialen gebruiken?⁠

Stap over van aluminiumfolie op de Elleure hair coloring papers. Wist je dat aluminiumfolie één van de grootste boosdoeners is wanneer het gaat om vervuiling van het milieu? Aluminiumfolie is namelijk verantwoordelijk voor 412 gram CO2-uitstoot per m2. Dit zegt je misschien niet veel, maar vergelijk dit maar eens met een moderne auto; die heeft een CO2-uitstoot van ca. 110 gram per kilometer. Elleure heeft daarom een milieuvriendelijke coloring paper ontwikkeld als vervanger voor traditioneel aluminiumfolie.⁠

#elleure #elleureprofessional #haar #haarkleur #hair #haircolor
...

7.0/7.81/7.1

Een zachte blondtint creëerden we met Elleure Teinture permanente crème kleuring.

#elleure #elleureprofessional #kleur #haarkleur #hair #haircolor #vegan
...

Glanzend donker⁠

Voor deze kleur gebruikten wij de Elleure Teinture 1.0.⁠

Daarnaast om het krullende haar extra verzorging en dimensie te geven de:⁠

Elleure Hydrater hydraterende shampoo⁠
Elleure Hydrater hydraterende conditioner⁠
Elleure Modeler conditioner spray⁠
Elleure Modeler pasta⁠
Elleure Modeler haarlak⁠

#elleure #elleureprofessional #haar #haarverzorging #haarkleuring #styling #vegan #hair #haircare #hairstyling
...

Sinaasappel en zeezout⁠

Dit zijn de unieke ingrediënten uit de Beaucoup lijn, om volumineuze coupes te creëren. De lijn zorgt ervoor dat het haar een volume boost krijgt en de volume langdurig behouden blijft. Dankzij sinaasappel wordt het haar intensief gereinigd en zeezout verstevigt het haar waardoor je een voller effect ervaart.⁠

#elleure #elleureprofessional #haar #haarverzorging #hair #haircare #vegan
...

Zacht parel blond⁠

Zachte tinten en glans. Het assortiment van Elleure biedt alle producten om dit te bereiken.⁠

Bij deze look gebruikten wij de volgende producten:⁠

Elleure Hydrater hydraterende shampoo⁠
Elleure Hydrater hydraterend masker⁠
Elleure Modeler conditioner spray⁠
Elleure Modeler olie⁠
Elleure Modeler haarlak⁠

#elleure #elleureprofessional #haar #haarkleuring #haarverzorging #haarstyling #hair #haircare #hairstyling #haircolor #vegan
...

Elleure Modeler olie⁠

Enkele druppels van de hydraterende, UV beschermende olie is voldoende om het haar intensief te verzorgen. ⁠

#elleure #elleureprofessional #haar #haarverzorging #haarstyling #vegan #hair #haircare #hairstyling
...

Krul krul krullen!

Elleure is sulfaat en siliconen vrij waardoor de producten perfect zijn voor krullend haar.

Bij deze look gebruikten wij de volgende producten:
Elleure Hydrater hydraterende shampoo
Elleure Beaucoup volume shampoo
Elleure Modeler mousse
Elleure Modeler pasta
Elleure Modeler textuur droogshampoo

#elleure #elleureprofessional #haar #haarverzorging #haarstyling #hair #haircare #hairstyling #vegan #veganhairsalon
...

World vegan day!

Sinds 1994 is dit de dag dat we samen vieren dat de termen veganistisch en veganisme zijn ontstaan. Wist je dat het volledige assortiment van Elleure vegan is?

#elleure #elleureprofessional #vegan
...

Elleure Teinture⁠

Onze 62 vegan haarkleuren. Welke kleuren zijn jouw favoriet?⁠

#elleure #elleurprofessional #haar #haarkleuring #hair #haircolor #vegan
...

Weekend!⁠

Inspiratie om het weekend in te luiden! Wie wil deze krullen nu niet?⁠

#elleure #elleureprofessional #haarverzorging #haarstyling #haarkleuring #haar #hair #haircare #hairstyling #haircolor #vegan
...

Elleure Modeler Mousse⁠

Ontdek de Modeler mousse van Elleure, die perfect is om in krullend haar aan te brengen maar ook als je een blowdry service wil aanbieden waarbij het haar langere tijd volume moet behouden.⁠

#elleure #elleureprofessional #haarstyling #volume #hairstyling #vegan
...

Even voorstellen!⁠

Felicia Kappen, onze educator! ⁠

Felicia heeft jarenlang in allerlei salons gewerkt en huurt nu een ‘eigen stoel’ in Utrecht. In haar carrière heeft zij diverse projecten gedaan, waaronder diverse fotoshoots en de Amsterdam Fashion Week. Felicia inspireert graag alle haarstylisten om met Elleure vol zelfvertrouwen aan de slag te gaan.⁠

Wil jij ook een Elleure training volgen, onder begeleiding van Felicia? Ga naar www.elleure.nl/praktijk/⁠

#elleure #elleureprofessional #trainingen #education #haircolor #hair #vegan
...

Blauwe bes en citroen⁠

Dit zijn de unieke ingrediënten uit de Brillant Violet lijn, om blond/grijs haar te verzorgen en hydrateren. Blauwe bessen bevatten veel antioxidanten en vitamine A, C en E. Dit vitaminerijke ingrediënt hydrateert het haar en geeft de bloedcirculatie extra stimulans. Dit zorgt ervoor dat het haar voedzame stoffen binnenkrijgt vanuit de haarwortel, waardoor het haar herstelt en sneller groeit. Citroen geeft het blonde haar een lichte en heldere boost.⁠

#elleure #elleureprofessional #haar #haarverzorging #vegan #hair #haircare
...

Verzorging en styling voor elk model!⁠

Het assortiment van Elleure bevat voor elk kapsel het juiste product. Zo ook voor korter haar. ⁠

Bij deze look gebruikten wij de volgende producten:⁠

Elleure Hydrater hydraterende shampoo⁠
Elleure Hydrater hydraterend masker⁠
Elleure Modeler conditioner spray⁠
Elleure Modeler pasta⁠

#elleure #elleureprofessional #haar #haarverzorging #haarstyling #hair #haircare #hairstyling #vegan⁠
...

Zacht en gevoed haar!⁠

Dankzij het unieke ingrediënt Meadowfoam oil wordt het haar tijdens de kleurbehandeling gehydrateerd, waardoor het haar extra glans na de kleurbehandeling krijgt.⁠

Wil jij de ultieme behandeling bieden? Gebruik dan na het uitspoelen de Brillant lijn, waar ook Meadowfoam oil in zit verwerkt om gekleurd haar extra te hydrateren.⁠

#elleure #elleureprofessional #haar #haarverzorging #haarkleuring #meadowfoamoil #hair #haircare #haircolor
...

Golvende krullen

Elleure biedt de perfecte producten om volume en glans te geven aan het haar.

Bij deze look gebruikten wij de volgende producten:

Elleure Beaucoup volume shampoo
Elleure Hydrater hydraterend masker
Elleure Modeler mousse
Elleure Modeler textuur droogshampo
Elleure Modeler olie

#elleure #elleureprofessional #haar #haarkleuring #haarverzorging #haarstyling #hair #haircare #hairstyling #haircolor #vegan
...